Alla inlägg under augusti 2011

Av Emelie - 22 augusti 2011 13:20

ja, nu är det bara inlägg om att jag är sjuk här, väldigt uppmuntrande blogg, verkligen. när jag precis kommit igång och allt. om man kan kalla det så när jag skriver, vad blir det - tredje inlägget?


hade tänkt jobba idag men ringde igår och sa att jag inte skulle göra det. var uppe och gjorde te vid halv 4 inatt när jag fortfarande inte hade somnat p.ga dyspné och hosta. då kändes det som en mkt god idé att jag valde att stanna hemma idag också. ställde klockan på 7 för att ringa vc för inatt var jag groteskt trött på skiten. eller ja, det är jag fortfarande. men när man itne får sova så blir man ltie lätt less på det hela.


iaf så blev dt ett besök till vc som resluterarde i PEF-mätning, inhalation, titta i öron, hals osv. PEF var bra både innan och efter inhalation, lät bra på lungorna så ingen lunginflammation iaf vilket gladde mig.

ett crp togs, 12. då tänkte jag att nu kommer domen - hostmedicin, alvedon och vila. men inte då, till min glädje säger fru doktorinna att hon är övertygad om att det är någon lite baskilusk som klamrar sig fast i mina luftvägar så hon ska minsann försöka ta död på den lille jäveln.


vilket i sig resluterade i att jag har samma mediciner hemma som tant agda 85 - acetylcystein, doxyferm, cocillana och prednisolon. samt en sjukskrivning veckan ut. nu vore det väl fan om vi inte fick ordning på mig? 


höll på att somna på vc när jag satt och väntade på sjukintyg och att kära doktor skulle säga att recept fanns på apoteket. insåg då att dt var en sjuhelsikestur att jag inte var så vrångskallad igår kväll och intalade mig själv att jag minsann skulle orka jobba idag.


så nu mina vänner, ska jag ta av mig mina visa-mig-bland-folk-kläder och krypa ner i sängen i mitt sittande läge - ja sittande. ligger jag dör jag känns det som och spä på min träningsvärk i magen. snart kommer jag ha magrutor om det fortsätter såhär, belive me!


hoppas ni har en bra dag och att ni alla mår bra.

har ni tråkigt kan ni hemskt mkt gärna ringa och underhålla mig men vänta gärna ett par timmar för jag kommer nog somna ganska omgående och jag behöver lite sömn efter nattens ynka 2 timmar.


Kram på er!

Av Emelie - 21 augusti 2011 20:50

ja, kärevärld.

för en vecka sedan började jag få lite ont i halsen - ni vet sådär innan förkylning kill i halsen. ignorerade detta, drack te och kurerade mig.

tisdagen kände jag mig något lite hängigare så gick hem från jobbet. Lyckades dock snylta till mig lite hostmedicin av en mkt snäll doktor innan jag begav mig hem till sängen och tog en temp.


sen, ja, då har det varit vågrätt läge och typ 1000 koppar te.

igår kände jag mig massa piggare - hostade inte lika intensivt och jag hade lägre feber. kände mig aspigg och tyckte det var skönt. tog en dusch och skulle åka och handla lite, jag tog duschen sen gick jag och la mig igen, hallå energi?


Idag, inte heller någon feber men hostar så jag blir genomsvett. känns lovande detta.


sjukanmält mig måndag och tisdag för att hoppas på att hostan ger med sig, annars får jag nog ringa till lilla vc. misstänker att det blir på tisd isåf, för då har jag varit sjuker en vecka och sen behöver man ju intyg, right?


 men, vad jag inte förstår är varför hostan har börjat om. hostade så att jag tappade rösten - den är rätt bra. hade inte ett dugg ont i halsen men det lät som jag skulle ha 1000 rakblad i den.


nåväl, ska späda på träningsvärken i magen och dricka några koppar te till innan sängen blir.


nu har jag fått tycka lite synd om mig här, så nu känns det genast lite bättre :)

hoppas att allt är bra med er där ute :)


kram!

/E

Av Emelie - 20 augusti 2011 11:32

Long time no see, minst sagt.


Tänkte jag skulle starta upp här lite så smått igen, vet inte hur jag ska börja det hela. kanske men en såndära lista kanske? då får ni ev. lite uppdatering om vad som hänt i mitt liv sen sist. möjligheten finns iaf. 

återkommer med det hela :)


Såg allt att det fortfarande är ett par tappra läsare kvar, jag blir nästan rörd. :)

Men ni måste tycka att det är förbannat tråkigt att gå in på min blogg och inte läsa någonting nytt men nuså, nu ska det komma lite nytt och fräscht :)


ska sitta och fundera ut nu vad jag ska skriva för bra inlägg sen, en tankenöt :)


hjärnan är betydligt fräschare från feber nu så nu finns det en aktivitet där igen. lucky me :)


kram så länge!

Ovido - Quiz & Flashcards